Gården

Gården är till för alla som bor på området, här kan vi umgås och ha trevligt. Håll rent och fint omkring dig så trivs alla.

Fordon

De flesta av våra gårdar är bilfria. Kör endast in när det verkligen behövs, till exempel om du flyttar in eller ut. När du är klar behöver du självklart flytta bort bilen igen. Man får i princip stå den tid det behövs för i- och urlastning och avbrott får inte ske, vid avbrott kan du få parkeringsböter.

Tänk på att det rör sig mycket barn i våra områden och de ska kunna känna sig trygga på bostadsgården. Vid felaktigt parkerade bilar kontaktas bovärden.

Fåglar

Mata inte fåglarna. Förutom att de skräpar ned en massa så lockar de till sig skadedjur som i sin tur kan sprida sjukdomar.

Grillning

Grilla gärna på gården i egen grill men tänk på att placera grillen på ett brandsäkert underlag. På ett flertal av våra bostadsområden finns umgängesplatser som är till för dig som hyresgäst. För allas trivsel så är hänsyn till dina grannar viktigt och att du inte stör dem.

Läs mer om vad du ska tänka på vid grillning på gården här

Husdjur

Att ha husdjur är givetvis tillåtet men tänk på att vissa människor kan vara rädda för dem. Håll därför dem kopplade och se till att de inte stör andra hyresgäster eller förorenar. Husdjur får inte rastas på gården. Om det ändå sker en olycka så se till att alltid plocka upp efter ditt/dina djur.

Läs mer om husdjur här

Nedskräpning kan ge böter

Skräp ska läggas i avsedda kärl och i soprummen tillämpar vi källsortering. Om detta missbrukas och vi kan härleda skräpet till en person så debiteras en städkostnad.

Pool och studsmatta

Du får självklart montera pool eller studsmatta på inhägnad tomt med du har fullt juridiskt ansvar för säkerheten och att din pool eller studsmatta inte skadar huset eller marken som den står på. Du kan bli ersättningsskyldig om du orsakar skador. En pool eller studsmatta får inte sättas upp på gemensam mark.