Trivselregler

Att bo i hus med flera lägenheter innebär att du och dina grannar behöver visa hänsyn till varandra både i lägenheten, trapphuset, miljöboden, tvättstugan och på gården.

Människor är olika och vi har olika rutiner och åsikter. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på när du bor i hyresrätt.

Goda grannar

Det är inte alla hyresgäster som vet om att de stör sina grannar. Många uppskattar att du på ett vänligt sätt säger till innan problemet växt sig för stort. Kanske blir det bättre av något så enkelt. Återkommer problemet vill vi gärna att du kontaktar din bovärd eller under kvällar och helger anmäls störningar till vår störningsjour.

Bråk i lägenhet

Misstänker man att en hyresgäst far illa, bör du omgående ringa polisen. Ditt samtal kan innebära att du hjälper någon som far illa.

Fest

Planerar du själv att ha fest är det alltid bra att förbereda sina grannar på det. Lägg gärna en lapp i brevlådorna eller prata med de närmaste. Upplys gärna grannarna om hur länge festen är tänkt att hålla på, det brukar öka grannarnas tålamod. Tänk också på att hög musik och röster hörs genom huset och kan störa fler än du kanske tror.