Säversta

Säversta är ett idylliskt bostadsområde med fyra vinkelhus med träfasad. De faluröda husen rymmer 32 energieffektiva och moderna lägenheter.

Lägenheterna är välplanerade med öppna ytor för samvaro, dörrar att stänga för avskildhet och en balkong- eller altandörr att öppna för uteliv. Höga fönster och extra takhöjd släpper in ljuset och förstärker känslan av rymd. Många garderober och förråd som gömmer det som behöver gömmas. Genom att placera husen och förråden tillsammans så bildar de små innergårdar som omsluts av häckar. Buskar och grusgångar förstärker villakänslan. Det känns som att gå i sin egen trädgård.

Eftersom många uppskattar lugn, gemenskap och en trygg miljö har vi placerat parkeringarna i utkanten av området. I anslutning till parkeringen, som är den enda asfalterade ytan finns källsorteringen.

UTEPLATS

Vissa lägenheter på området har uteplats som skapar mångfald i boendemiljön. Att uteplatserna ger ett välvårdat intryck är en viktig del av upplevelsen. Läs mer om regler för uteplats och tomt.