Trapphus & källare

Att komma till ett rent och fräscht trapphus gör mycket för trivseln. Vi bör därför hjälpas åt att hålla trapphusen snygga.

Barnvagnar, cyklar, kärror, leksaker, skor, mattor eller andra föremål får inte förvaras i trapphusen – det är viktigt både för allas trivsel och säkerhet.

Trappstädning

Bollnäs Bostäder ser till att trapphuset städas med jämna mellanrum. Om det står saker i trapphuset blir det inte riktigt städat. Det är inte meningen att den som städar ska behöva plocka undan saker för att kunna torka golvet. Resultatet blir då att det inte blir städat och att sand och smuts dras in i lägenheten.

Säkerhet

Vid rökutveckling i ett trapphus i samband med en brand innebär varje sak som förvaras i trapphuset en ökad brandrisk och är ett hinder i utrymningsvägen. Det kan betyda skillnad mellan liv och död. Vid sjukdom eller olycksfall kan ambulanspersonal dessutom hindras från att komma fram med bår till lägenheten om det står saker i vägen.

Vi samarbetar med Räddningstjänsten och kommer att avlägsna allt i trapphuset som står i vägen och innebär en fara för säkerheten.

Källaren

Källargångarna ska också vara fria från saker så att räddningspersonal kan ta sig fram om olyckan skulle vara framme.

Mopeder och motorcyklar får inte förvaras i källaren. Kontakta vår uthyrning eller din bovärd för att få veta var du kan hyra plats för sådant.

Rökning förbjuden

Det är inte tillåtet att röka i trapphuset eller andra gemensamma utrymmen.

Håll dörrar stängda

Se till att dörrar till källargångar, cykelrum, förrådsutrymmen, garagelängor med mera  hålls låsta så obehöriga inte kan ta sig in.