Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Kakor som används på bollnasbostader.se

ASP.NET_SessionId, PORTALMIMER, RolesFront, __AntiXsrfTokenFront, __atuvc, __atuvs, listviewtype,

Används av webbservern för webbplatsens funktionalitet. Ingen personlig info sparas. Vissa av dessa förfaller när webbläsaren stängs.

_ga, _gid, 1P_JAR, ANID, APISID, CONSENT, HSID, NID, OGPC, SAPISID, SID, SIDCC, SSID,

Permanenta tredjepartskakor som används av webbanalysverktyget för att samla statistik om vilka områden på vår webbplats som får flest besök. Denna information används till att förbättra innehållet på vår webbplats och göra det enklare för besökaren att använda webbplatsen. Kakan innehåller ingen personlig information. Vissa kakor upphör att gälla när sessionen avslutas men de flesta stannar kvar i din dator i upp till två år.

https://bollnasbostader.se/nyheter/”aktuell nyhet”
Tillfällig kaka som används för att se om användaren har läst en nyhet. Kakan innehåller ingen personlig information och tas automatiskt bort efter 30 dagar.

Stäng av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.

  • Internet Explorer – inställningar med kakor hanteras under menyn Verktyg, Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor.
  • Firefox – inställningarna med kakor hanteras under menyn Verktyg, Inställningar och fliken Sekretess Kakor.
  • Chrome – Inställningar med kakor hanteras under menyn Inställningar, Visa avancerade inställningar, Sekretess och Innehållsinställningar.

Relaterad information

PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Vill du veta mer om kakor kan du besöka ”Frågor och svar om kakor för dig som använder internet” på PTS webbplats.

  • Kakor och lagen om elektronisk – Post och telestyrelsen