Om branden på Kvarnvägen 4

En person omkom i branden i en lägenhet på Kvarnvägen 4 i Bollnäs på söndagsmorgonen och anhöriga är underrättade. Flera personer fördes också till sjukhus för undersökning och behandling.

I fastigheten finns seniorlägenheter och ett LSS-boende. Räddningstjänsten kunde släcka branden under morgonen och insatsen är avslutad. Med anledning av branden sammankallades och aktiverades krisledningsgruppen i Bollnäs Bostäder samt kommunens krisledning.

Kommunen och Bollnäs Bostäder arbetar nu med att hitta ersättningsplatser för de hyresgäster och boende som behöver det, och just nu tyder det mesta på att de allra flesta kommer att kunna flytta tillbaka igen redan idag och de närmaste dagarna.

Under dagen har kommunens medarbetare inom äldreomsorg och funktionsstöd, samt Bollnäs Bostäders personal, arbetat intensivt med att stödja dem som drabbats. Det har handlat om att lugna och trygga, samt tillgodose vård- och omsorgsbehov för de som är i behov av det.

– Våra tankar går till den avlidnes anhöriga. Samtidigt jobbar vi tillsammans med kommunen för att de drabbade av branden ska må så bra det bara går efter denna kris, säger bostadsbolagets VD Lars Åsberg.