HYRESALTERNATIV

 

 

Närmare en tredjedel av kommunens invånare bor i våra bostäder. Vi erbjuder olika typer av boendealternativ. Klickar du in dig i menyn får detaljerad information av respektive boendeform.

 

HYRESLÄGENHETER

Bollnäs Bostäder har ett varierat utbud av boende som passar alla i form av lägenheter, radhus och parhus. Du kan välja att bo mitt i centrum eller lite mer småskaligt i något av våra närområden Arbrå, Rengsjö eller Kilafors. Under "Sök ledigt" finns samtliga lediga hyresobjekt samlade. Om du vill hyra en lägenhet anmäler du intresse direkt på webben.

 

UNGDOMSRABATTER

Som ett led i arbetet med att ordna fram bostäder med rimliga hyror till våra ungdomar erbjuds en ungdomsrabatt till ungdommar mellan 18-24 (tills man fyller 25) år när man flyttar in på Predikanten. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Har du frågor om rabatten, kontakta uthyrningen så berättar de mer.

 

KOOPERATIV HYRESRÄTT

Utöver vår vanligaste boendeform hyresrätt har vi på senare år byggt 36 lägenheter med en för orten ny boendeform, kooperativ hyresrätt.

STUDENTBOENDE

Det här boendet är till för gymnasiestuderande som har för långt att pendla och kommer från andra kommuner. Boendet innebär att du har ett privat rum med separat låsning och ett eget hyresavtal, men att du kan komma att dela kök och badrum med en eller två andra studenter.

 

LOKALER

Utöver våra dryga 3 800 lägenheter har vi ca 30 000 m² lokaler för uthyrning. Både stora och små lokaler som passar allt från affärsverksamheter till förvaring. Under "Sök ledigt" läggs alla lediga lokaler ut. Förrådslokaler bokas direkt på webben och affärs- och kontorslokaler hyrs ut via lokalansvarig på Bollnäs Bostäder.

 

PARKERINGAR

Garage, carportar och p-platser finns i anslutning till våra lägenheter och på vissa områden hör parkeringar till lägenheterna. Det är endast hyresgäster som kan boka intresse för bilplatser men alla kan ställa sig i kö för framtida behov.

 

TRYGGHETSBOENDE

Vi har ca 230 lägenheter som vi kallar trygghetsboende. Det är lägenheter med hög tillgänglighet som alla ligger i direkt närhet till service och matservering. De är belägna i de före detta servicehusen som finns i Bollnäs, Arbrå, Rengsjö och Kilafors. Läs mer om trygghetsboendena genom att klicka på länkarna för Karlslund, Ängslunda, Ringshög och Hällagården

 

SÄRSKILDA ÄLDREBOENDEN

Bollnäs Kommun hyr vissa gruppboenden i ett antal fastigheter som ursprungligen byggdes som servicehus för äldre. Övriga lägenheter hyrs ut som vanliga lägenheter, så kallade Trygghetsboende. Gruppboendena kallas Särskilt äldreboende och har personal dygnet runt. För att få bo där krävs beslut om bistånd (hemtjänst),

Särskilda äldreboenden finns på Karlslund, Hamrelund, Ängslunda och Hällagården.

Lägenheterna fördelas av Bollnäs kommun, telefon 0278- 250 00 (vx).