HYRESALTERNATIV

 

 

Närmare en tredjedel av kommunens invånare bor i våra bostäder. Vi erbjuder olika typer av boendealternativ. Klickar du in dig i menyn till vänster så får detaljerad information av respektive boendeform.

 

HYRESLÄGENHETER

Bollnäs Bostäder har ett varierat utbud av boende som passar alla i form av lägenheter, radhus och parhus. Du kan välja att bo mitt i centrum eller lite mer småskaligt i något av våra närområden Arbrå, Rengsjö eller Kilafors. 

 

KOOPERATIV HYRESRÄTT

Utöver vår vanligaste boendeform hyresrätt har vi på senare år byggt 36 lägenheter med en för orten ny boendeform, kooperativ hyresrätt. 

 

LOKALER

Utöver våra dryga 3 800 lägenheter har vi ca 30 000 m² lokaler för uthyrning. Både stora och små lokaler som passar allt från affärsverksamheter till förvaring. 

 

GARAGE OCH P-PLATSER

Garage och p-platser finns i anslutning till våra lägenheter och på vissa områden hör carportar till lägenheterna. 

 

TRYGGHETSBOENDE

Ar lägenheter med hög tillgänglighet som alla ligger i direkt närhet till service och matservering. Vi har ca 230 lägenheter som vi kallar trygghetsboende. De är belägna i de före detta servicehusen som finns i Bollnäs, Arbrå, Rengsjö och Kilafors. Läs mer om trygghetsboendena genom att klicka på länkarna för Karlslund, Ängslunda, Ringshög och Hällagården

 

SÄRSKILDA ÄLDREBOENDEN

Karlslund, Ängslunda, Hamrelund och Hällagården finns också Bollnäs kommuns särskilda äldreboenden.

För att bo där krävs beslut om bistånd (hemtjänst), lägenheterna fördelas av Bollnäs kommun, telefon 0278- 250 00 (vx).