HEMFÖRSÄKRING

Bollnäs Bostäder har alla fastigheter försäkrade, men den täcker inte dina personliga tillhörigheter. Som hyresgäst måste du ha en giltig hemförsäkring under hela din hyrestid.

 

Du måste själv försäkra din egendom, både det som du förvarar i din lägenhet och i förråd/garage. Ett måste och en förutsättning för att du ska ha ett ekonomiskt skydd om en skada skulle uppstå, antingen oförutsett eller om du är vållande, är att du under boendetiden har en hemförsäkring.

 

  • Hemförsäkringen gäller inte om en person går in till dig med nyckel och går ut med dina smycken eller något annat. Detsamma gäller städhjälpen eller barnvakten. 

 

  • Om du inte vill att hantverkaren går in i din lägenhet med hjälp av din nyckel i tuben kan ni komma överens om en tid som passar när ni är hemma.

 

VAD TÄCKER HEMFÖRSÄKRINGEN?

Hemförsäkringen består egentligen av flera olika försäkringar som dels kan ersätta skador på din privata egendom och dels ge ersättning om du själv skadas eller blir skadeståndsskyldig.

 

STANDARDFÖRSÄKRINGEN GÄLLER

  • Överfallsskydd
  • Rättsskydd
  • Ansvarsskydd ersätter skador om du skadat en annan person.
  • Reseskydd om du ska resa långt eller jobba utomlands.
  • Hemförsäkring ersätter dig vid inbrott, vattenskador och brand med mera.
  • Man kan ha allriskförsäkring, kallad oturförsäkring och den kan ge dig ersättning för oförutsedda händelser.

 

En vanligt förekommande fråga är om hemförsäkringen täcker förstörda varor i kyl/frys? Har du hemförsäkring och kylen/frysen går sönder så ersätter hemförsäkringen de förstörda varorna. 

 

BRA ATT VETA

Hemförsäkringen kan kompletteras med en allriskförsäkring, som ger dig ersättning för plötslig och oförutsedd händelse om du eller någon annan i familjen exempelvis välter TV:n, spiller kaffe på datorns tangentbord eller om ett barn stoppar in godispapper i DVD:n. Tillägget till din hemförsäkring gäller även för de flesta saker din familj har hemma, inte bara TV:n eller datorn.

 

SAMARBETE MED LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Du som hyresgäst hos Bollnäs Bostäder kan enkelt teckna hemförsäkring hos Länsförsäkringar Gävleborg.

Du som tecknar en hemförsäkring hos Länsförsäkringar får en brandfilt till din lägenhet. Det enda du behöver göra är att besöka Länsförsäkringar på Långgatan 7 i Bollnäs och visa upp värdebeviset du laddar ner här >>

 

JÄMFÖR OLIKA FÖRSÄKRINGAR HOS KONSUMENTSERVICE

Konsumentservice är en oberoende jämförelse- och informationstjänst inom privatekonomi. Konsumentservice hjälper svenska konsumenter att ta bättre beslut genom att sammanställa information och villkor för olika lån, kort, sparformer och försäkringar. Gå till www.konsumentservice.se